Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Εκμάθηση της ρωσικής γλώσσας από τη Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων


Η Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων, ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Υπουργείου Παιδείας, έχει σκοπό μορφωτικό, εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και πληροφοριακό. Βάση του Ν. 3149/2003 και του Κανονισμού Λειτουργίας των Δημοσίων Βιβλιοθηκών που τη διέπει, η Ζωσιμαία, μεταξύ των άλλων, λειτουργεί ως τοπικό Κέντρο Πληροφόρησης, που εξασφαλίζει στους χρήστες της πρόσβαση σε κάθε είδους γνώση, ενισχύει την αναγνωσιμότητα αλλά και κάθε είδους σχετική μορφωτική και πολιτιστική δραστηριότητα.

Έτσι, τα τελευταία χρόνια η Ζωσιμαία οργανώνει και υλοποιεί προγράμματα εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης και για τον ενήλικο πληθυσμό, εκτός από τα εκπαιδευτικά της προγράμματα και δράσεις για τους μαθητές της εκπαίδευσης.

Α. Ελληνορωσικός Σύνδεσμος Φιλίας & Συνεργασίας Ηπείρου «ΜΑΞΙΜΟΣ ΓΡΑΙΚΟΣ»
Στο πλαίσιο αυτό, ξεκινά μια νέα συνεργασία με τον Ελληνορωσικό Σύνδεσμο Φιλίας & Συνεργασίας Ηπείρου «ΜΑΞΙΜΟΣ ΓΡΑΙΚΟΣ» για την εκμάθηση της ρωσικής γλώσσας σε επίπεδο αρχαρίων, με πιστοποιημένες καθηγήτριες του Ελληνορωσικού Συνδέσμου και σύμφωνα με το πρόγραμμα του Ρωσικού Πολιτιστικού και Επιστημονικού Κέντρου στην Ελλάδα.Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στον ισόγειο χώρο της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης,
κάθε Δευτέρα 17:00-18:30 Τμήμα Ενηλίκων
κάθε Τετάρτη 16:15-17:30 Τμήμα Παιδικό
Θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 02 Νοεμβρίου 2016 και θα διαρκέσουν έως τις αρχές Ιουνίου 2017. Επειδή πρόκειται για ολιγομελή τμήματα είναι απαραίτητη η προεγγραφή στο τηλέφωνο της Γραμματείας (2651 0 72863) κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης. Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές έως τις 21 Οκτωβρίου 2016 ενώ τα ονόματα των επιλεγέντων θα ανακοινωθούν στις 26 Οκτωβρίου 2016 στην ιστοσελίδα της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης (http://zosimaialib.sch.gr/?lang=el).

Β. Πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων στις νέες τεχνολογίες, ηλικιακής κατηγορίας 60+
Παράλληλα, για μια ακόμη χρονιά θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων στις νέες τεχνολογίες, ηλικιακής κατηγορίας 60+, για την εξάλειψη του αποκλεισμού και την βελτίωση της πρόσβασης στη «δια βίου μάθηση», την ενεργό και υγιή γήρανση, τον εκσυγχρονισμό και την καταπολέμηση των διακρίσεων, λόγω ηλικίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαίδευση στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στα tablets, στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, κινητά κλπ.Το πρόγραμμα θα υλοποιείται στο Δημόσιο Κέντρο Πληροφόρησης του Κεντρικού Αναγνωστηρίου της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης, κάθε Δευτέρα & Τετάρτη 11:00-12:00, από την Τετάρτη 02 Νοεμβρίου 2016. Και για το πρόγραμμα αυτό είναι απαραίτητη η προεγγραφή στο τηλέφωνο της Γραμματείας (2651 0 72863) κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης.Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2651 0 72863, στην ιστοσελίδα της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης (zosimailib.sch.gr) και στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.