Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Άρτα: «Σύγχρονος Ταξιδιώτης σε αρχαίους δρόμους με παραδοσιακές γεύσεις» (21-22 Οκτωβρίου 2016)


Το Επιμελητήριο Άρτας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου διοργανώνει το 1ο Συνέδριο Τουριστικής Ανάπτυξης Άρτας με τίτλο «Σύγχρονος Ταξιδιώτης σε αρχαίους δρόμους με παραδοσιακές γεύσεις».

Οι εργασίες του συνεδρίου θα διεξαχθούν στο Επιμελητηριακό Μέγαρο την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 5-9 μ.μ & το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016 9π.μ. – 13.00 μ.μ.

Στόχος αφενός η ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της Π.Ε. Άρτας και η προσέλκυση επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους κι αφετέρου η στήριξη των επαγγελματιών του τουρισμού, η μεταφορά τεχνογνωσίας και ανάδειξη βέλτιστων πρακτικών με απώτερο σκοπό την αμεσότερη ανταπόκριση τοπικών επαγγελματιών του κλάδου στις ανάγκες του σύγχρονου τουρίστα.

Το ΔΣ του Επιμελητηρίου & η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου σας προσκαλούν να συμμετάσχετε, να θέσετε ερωτήματα και να καταθέσετε τις δικές σας ιδέες- προτάσεις για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της Άρτας.

Η Οργανωτική Επιτροπή

Χρήστος Παπάζογλου- Πρόεδρος Επιμελητηρίου Άρτας, Δημήτρης Μαγκούτης – β΄ Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου , Μαρία Παπαβασιλείου- μέλος ΔΣ Επιμελητηρίου, Ελένη Κουτσούμπα- εκπρόσωπος Ξενοδόχων.

Η Άρτα είναι ένας προικισμένος από τη φύση τόπος, μια παρθένα περιοχή που συνδυάζει βουνό, πεδιάδα και θάλασσα, με πλούσια μυθολογία και ιστορία και άγνωστα σε πολλούς, αλλά πολύτιμα αξιοθέατα.

Τα μοναδικά ιστορικά μνημεία της Αρτινής γης και τα ανεξερεύνητα μονοπάτια του Μύθου και της ιστορίας της θα πρέπει άμεσα να γίνουν γνωστά.

• Να συνδεθεί ο πολυθεματικός τουρισμός με τον πολιτισμό και την Ιστορία και να τεθούν οι βάσεις για την αναπτυξιακή πορεία του τουριστικού μας προϊόντος.

• Να επενδύσουμε στον Τουρισμό τεσσάρων εποχών με την προώθηση θεματικών και εναλλακτικών μορφών για τουρίστες με ενδιαφέροντα στην Πολιτιστική Κληρονομιά, τον Θρησκευτικό Τουρισμό, τον Αγροτουρισμό, τον Τουρισμό Υγείας και Ευεξίας, τη Γαστρονομία, τα αθλήματα αναψυχής, τον προπονητικό τουρισμό, αλλά και τον Αλιευτικό Τουρισμό.

• Να προβάλλουμε το τουριστικό μας προϊόν με σύγχρονες μεθόδους.

• Να δώσουμε έμφαση και στον εσωτερικό τουρισμό, καθώς με την ολοκλήρωση της Ιόνιας οδού και τον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου του Ακτίου η απόσταση από την Πελοπόννησο και την Αθήνα μειώνεται σημαντικά.

Το Επιμελητήριο Άρτας και η Οργανωτική Επιτροπή, σας προσκαλεί να συμμετάσχετε, να θέσετε ερωτήματα και να καταθέσετε τις δικές σας ιδέες- προτάσεις για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της Άρτας.