Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Αντιμέτωπος με κατάσχεση της προσωπικής του περιουσίας για οφειλές της καταργηθείσας Σχολής Δημοτικής Αστυνομίας Κόνιτσας ο πρώην δήμαρχος


Κινδυνεύει με κατάσχεση της προσωπικής του περιουσίας για οφειλές της καταργηθείσας Σχολής Δημοτικής Αστυνομίας Κόνιτσας, ο πρώην δήμαρχος και πρόεδρος τότε της Σχολής, Παναγιώτης Γαργάλας, που έχει εμπλακεί σε έναν γραφειοκρατικό κυκεώνα.

Όσο απίστευτο και αν φαίνεται, η Σχολή με εποπτεύουσα αρχή το υπουργείο Εσωτερικών, καταργήθηκε το 2013 και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει η απαιτούμενη εκκαθάριση, προκειμένου να τακτοποιηθούν οι οικονομικές εκκρεμότητες, ενώ και τα χέρια του δήμου Κόνιτσας είναι «δεμένα», αφού και να θέλει να πληρώσει την οφειλή της Σχολής Δημοτικής Αστυνομίας, δεν μπορεί, τη στιγμή που αυτή έχει καταργηθεί.

Έτσι, τους τελευταίους μήνες, το ΑΦΜ του πρώην Δημάρχου έχει «μπλοκάρει» λόγω των οφειλών που εμφανίζονται σε αυτόν και μόλις χθες ενημερώθηκε ότι έχει δοθεί εντολή στη ΔΟΥ για κατάσχεση των περιουσιακών του στοιχείων.

«Το θέμα, αν και φαίνεται προσωπικό, αφορά όλους τους αιρετούς που μέσα από τη γραφειοκρατική διαδικασία μπορούν να βρεθούν κατηγορούμενοι ή να τους κατάσχουν προσωπική περιουσία. Με την κατάργηση της Σχολής, καθολικός διάδοχος της κινητής και ακίνητης περιουσίας της Σχολής , είναι με ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε, ο δήμος Κόνιτσας και ορίστηκε Επιτροπή εκκαθάρισης από το Υπουργείο. Μέχρι σήμερα, αυτή η Επιτροπή δεν έχει κάνει το παραμικρό. Εγώ σαν φυσικό πρόσωπο τελώ υπό ομηρία, σήμερα μαθαίνω για εντολή κατάσχεσης από το Υπουργείο Οικονομικών για μια οφειλή που είχε η Σχολή, η οποία δεν μπορεί να πληρώσει τις οφειλές της γιατί καταργήθηκε. Εγώ, ως παλιός πρόεδρος, δεν μπορώ να πάρω το λογαριασμό της Σχολής, να πληρώσω, δεν μπορώ να κάνω τίποτα.»

Ο ίδιος ανέφερε το θέμα στον υπουργό Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή κατά τη συνάντηση που είχε με τους δημάρχους της Ηπείρου και, όπως φάνηκε, δεν πρόκειται για μοναδική περίπτωση, αλλά και άλλοι αιρετοί, που διετέλεσαν πρόεδροι δημοτικών επιχειρήσεων και νομικών προσώπων, βρίσκονται σε ανάλογη θέση λόγω των γραφειοκρατικών καθυστερήσεων στις εκκαθαρίσεις.

«Ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα δώσει λύση άμεσα, όμως το άμεσα δεν πιστεύω να είναι πάνω από έναν μήνα, γιατί, όπως καταλαβαίνετε, είναι κρίμα σαν πρώην δήμαρχος, να μετακυλιστούν ευθύνες στην οικογένειά μου. Η σχολή είναι του υπουργείου και εγώ, επειδή θέλαμε να βοηθήσουμε, βρέθηκα σε αυτή την κατάσταση. Άρα, οι υπουργοί, πρέπει επιτέλους να ξεπεράσουν τη γραφειοκρατία, η οποία δυσκολεύει τη ζωή των πάντων και των πολιτών και των αιρετών», σημείωσε.

Πηγή