Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Ιωάννινα: Κύκλος Βιωματικών Εργαστηρίων για Γονείς: "Πώς να μιλώ στα παιδιά μου ώστε να ακούν" (17 Σεπτεμβρίου 2016)


Κύκλος Βιωματικών Εργαστηρίων για Γονείς: "Πώς να μιλώ στα παιδιά μου ώστε να ακούν" στις 17 Σεπτεμβρίου 2016 από το Επίγνωση Tomatis Centre/Ακουστικό - Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο στα Ιωάννινα.

Μια καταπληκτική σειρά Βιωματικής Εκπαίδευσης για γονείς με στόχο την κατάκτηση Eπικοινωνιακών Δεξιοτήτων προκειμένου να φτάσουν στο σημείο να ΜΙΛΟΥΝ στα παιδιά τους με τέτοιο τρόπο ώστε αυτά να ΑΚΟΥΝ αλλά και να ΑΚΟΥΝ τα παιδιά τους ώστε να τους ΜΙΛΟΥΝ.

Ο κύκλος αυτός θα ολοκληρωθεί σε 8 συναντήσεις και κάθε μια από αυτές θα προτείνει στους γονείς τεχνικές για το πώς πρέπει να μιλούν στα παιδιά. Πολύ απλά θα τους διδάξει τη
” Γλώσσα του γονιού”
η οποία έχει τη δυνατότητα να διαμορφώσει τη συμπεριφορά του παιδιού, την ψυχική του ισορροπία καθώς και την αυτοεικόνα του!

Αν νιώθετε εξουθενωμένοι με τα παιδιά σας γιατί δεν σας ακούν, αν θέλετε να θέσετε γερές βάσεις στην τόσο ιδιαίτερη αυτή προσωπική σχέση σας, αν θέλετε να βελτιώσετε την καθημέρινότητα σας και να μην ουρλιάζετε προκειμένου να ακουστείτε… ελάτε να πάρετε μια γεύση από μια άλλου είδους επικοινωνική προσέγγιση βασισμένη στη συνεργασία και τον αλληλοσεβασμό!

Ξεκινάμε, λοιπόν, το ταξίδι μας με την πρώτη θεματική ενότητα για δεύτερη χρονιά φέτος!!!

“Βοηθώντας τα παιδιά να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους”

Οι τεχνικές που θα παρουσιαστούν στη συνάντηση αυτή θα έχουν στόχο, οι γονείς:
— να αναγνωρίζουν το συναίσθημα πίσω από τη συμπεριφορά και να το κατανοούν.
— να δίνουν στο συναίσθημα ένα όνομα
— να μάθουν να ακούν με προσοχή
— να περιορίζουν επιθετικές αντιδράσεις
— να φέρνουν το παιδί σε επαφή με την εσωτερική του πραγματικότητα.

Τα Βιωματικά Εργαστήρια θα συντονίσει η Επιστιμονική Υπεύθυνη του Κέντρου, Ελένη Ντέτσικα, Ακουστικο-Ψυχοπαιδαγωγός και Σύμβουλος Tomatis.

Καλέστε μας άμεσα στο 26510-71150 για την κράτηση της θέσης μιας και ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.