Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Σύλληψη τριών ατόμων για διάπραξη ληστείας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής στο Μαυρούδι Θεσπρωτίας


Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, συνέλαβαν χθες στο Μαυρούδι της Θεσπρωτίας, τρεις ημεδαπούς Ρομά, οι οποίοι κατηγορούνται για διάπραξη ληστείας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν 66χρονο, μία 41χρονη και μία 24χρονη, οι οποίοι χθες το πρωί στην Κορύτιανη Θεσπρωτίας, προσέγγισαν μία ηλικιωμένη 80 ετών και με τη μέθοδο της απασχόλησης (προσπαθώντας να πουλήσουν φρούτα), αφαίρεσαν από το σπίτι της χρηματικό ποσό.

Έπειτα στην ίδια περιοχή, οι κατηγορούμενοι αφού προσέγγισαν με το ίδιο πρόσχημα 77χρονη ημεδαπή στην είσοδο του σπιτιού της, την ακινητοποίησαν με τη χρήση  βίας και κατάφεραν να αφαιρέσουν από το σπίτι της χρηματικό ποσό, ενώ διέφυγαν με Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο.

Μετά τις έρευνες των αστυνομικών στην ευρύτερη περιοχή, οι κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν στο Μαυρούδι Θεσπρωτίας και προσήχθησαν, όπου και αναγνωρίστηκαν από τις ηλικιωμένες.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κλοπιμαία, που αποδόθηκαν στις ιδιοκτήτριες.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.