Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Στο ρυθμό των ασθενοφόρων


Εδώ και τρεις ημέρες τα Γιάννινα ζουν στο... ρυθμό των ασθενοφόρων!! Των δώδεκα νέων ασθενοφόρων που θα μοιραστούν σε όλη την Ήπειρο για να αντικαταστήσουν ελάχιστα από σαράβαλα που είχαν αποσυρθεί αλλά ξαναβγήκαν στους δρόμους για την κάλυψη αναγκών...

Των δώδεκα νέων ασθενοφόρων που φέρνουν δύο υπουργούς στην πόλη.. Που να είχαμε φτιάξει και καινούριο νοσοκομείο δηλαδή..

Μόνο που πίσω τους έχουν μια μεγάλη και πικρή ιστορία!!!

Για την ιστορία λοιπόν να πούμε, ότι η προμήθεια έγινε με κονδύλια του προηγούμενου ΕΣΠΑ. Αυτό από μόνο του σημαίνει ότι τα ασθενοφόρα έπρεπε να είχαν φτάσει κανένα χρόνο νωρίτερα!

Οι διαδικασίες για την προμήθεια, 180 συνολικά σε όλη την Ελλάδα, είχαν ξεκινήσει επί υπουργίας Λοβέρδου, έτσι για να ξέρουμε πόσο πίσω πάμε, και συνεχίστηκαν επί Γεωργιάδη- Μπέζα!

Ο διαγωνισμός έσπασε σε δύο φάσεις... Στην προμήθεια ενενήντα ασθενοφόρων για την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, και άλλων ενενήντα για την υπόλοιπη Ελλάδα.. Ο πρώτος ολοκληρώθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση. Ο δεύτερος είχε μείνει σε εκκρεμότητα, λόγω προσφυγών των ενδιαφερομένων και πέρασε σαράντα κύματα μέχρι την ολοκλήρωσή του!

Έτσι τα ασθενοφόρα φτάνουν τώρα ενώ θα μπορούσαν να βρίσκονται στην περιοχή από το 2014, χρονιά κατά την οποία, τυπικά ολοκληρώνονταν το ΕΣΠΑ..

Αυτά για την ιστορία, γιατί είναι σίγουρο ότι θα ακούσουμε πολλά σήμερα για την στήριξη της δημόσιας υγείας και λοιπών..

Πηγή