Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Πρέβεζα: «Όνειρο Θερινής Νυκτός» στην Πλωτή Εξέδρα (4 Αυγούστου 2016)


Μετά τις συναυλίες τους στην Αθήνα, ο συνθέτης Σωτήρης-Νικόλας Κάσσος και το μουσικό σύνολο Ιέραξ «κλείνουν» στις αποσκευές τους τις καλύτερες τους μελωδίες και ταξιδεύουν στη Πρέβεζα, τη Δευτέρα 4 Αυγούστου.

Το «Όνειρο Θερινής Νυκτός» θα είναι από τις πρώτες συναυλίες που θα φιλοξενηθούν στην νεοσύστατη Πλωτή Εξέδρα, η οποία είναι φτιαγμένη αποκλειστικά από ανακυκλώσιμα υλικά (τενεκεδένια κουτάκια και κόντρα πλακέ θαλάσσης) από τον Πρεβεζάνο Λέανδρο Σπαρτιώτη και θα έχει δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Ο Σωτήρης-Νικόλας Κάσσος, είναι τελειόφοιτος της σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (ΕΜΠ). Μουσικά έργα του και ποίηση έχουν αναμεταδοθεί από το ραδιόφωνο της ΕΡΤ.

Η μουσική του έχει τις βάσεις της στην κλασική, το μπαρόκ καθώς και την μινιμαλιστική μουσική. Ο ίδιος εξερευνά τις δυνατότητες μείξης πρώιμης δυτικής και βυζαντινής μουσικής με τα πιο μοντέρνα ιδιώματα.

Έχει δημιουργήσει δύο νέες τεχνικές σύνθεσης, τις «Ψύξις» και «Ροή» για την τονική και ατονική μουσική αντίστοιχα. Ακόμη στα πεδία έρευνάς του βρίσκεται η εσωτερική μουσική -σύνθεση και πράξη- , όπως αυτή έχει εκφραστεί από την ελληνική παράδοση καθώς και από την λόγια οθωμανική και παλαιά ευρωπαϊκή μουσική.

Υπήρξε συνεργάτης του Μουσείου Μακρονήσου καθώς και του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας. Είναι μέλος του Ομίλου Φίλων της UNESCO και της Delian Society - Κοινότητα με σκοπό την προώθηση της τονικής μουσικής-. Τιμήθηκε με το Χρυσό Μετάλλιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου» το 2012.

Μέλη των Συνόλων «Ιέραξ», είναι: Πιάνο, Άρπα, Πνευστά, Σύνθεση: Σωτήρης Νικόλας Κάσσος, 1ο Βιολί: Ίωνας Κουρμπανάς, 2ο Βιολί: Κώστας Κακάβας και Τσέλο: Κλεοπάτρα Δαρδάλη.

Ώρα έναρξης: 20:45