Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Ιωάννινα: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων (23 Ιουνίου 2016)


Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ιωαννιτών πραγματοποιούν εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016 στην αίθουσα «Δημήτρης Χατζής».

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα με χαιρετισμούς και ομιλίες από τον εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας, αλλά και από εκπροσώπους των τριών εθνοτήτων (Σύριοι- Ιρακινοί- Αφγανοί) και των ιδιαίτερων κοινοτήτων (Κούρδοι, Γιαζίντι κ.λ.π) προσφύγων του καταυλισμού, οι οποίοι θα αφηγηθούν τις προσωπικές τους ιστορίες από το «δρόμο» της προσφυγιάς.

Στις 9 το βράδυ η εκδήλωση θα συνεχιστή με μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από ομάδα προσφύγων και από το Χορευτικό Όμιλο Ιωαννίνων και διεθνές χορευτικό συγκρότημα, στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δημήτρης Χατζής».

Στην εκδήλωση συμμετέχει το Δημόσιο ΙΕΚ με το Τμήμα Αρχιμαγείρων που θα ετοιμάσει μπάρμπεκιου στην αυλή του πολιτιστικού πολυχώρου, καθώς και το Τμήμα Δημοσιογραφίας που θα παίρνει συνεντεύξεις από τους συμμετέχοντες. Συμμετέχουν επίσης οι Pagouristas και η ΜΚΟ  OXFAM, η οποία και την χρηματοδοτεί.