Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Vovousa Festival (29 Ιουλίου-6 Αυγούστου 2016)


Η θεματολογία του Vovousa Festival εστιάζει στο ορεινό υψόμετρο, την προστασία της φύσης μέσα από την αειφόρο ανάπτυξη και είναι αφιερωμένο στους νέους, τη φωτογραφία, τη βίντεο-τέχνη και τον κινηματογράφο. Μέσα από τις εκδηλώσεις και μια σειρά εργαστηρίων για παιδιά, προσελκύουμε εκτός από το φιλότεχνο κοινό, και οικογένειες που επιλέγουν ως εναλλακτικό τουριστικό προορισμό το βουνό & το ποτάμι.

Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 30 Ιουλίου 2016, και οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν από 30 Ιουλίου-6 Αυγούστου (Περιβόλι: 29 Ιουλίου).Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους. Η είσοδος στις προβολές, τις ομιλίες και τις εκθέσεις φωτογραφίας είναι δωρεάν.

Γαντζωμένη στα 1000 μέτρα ανάμεσα στις κορυφές της βόρειας Πίνδου, πήρε το όνομά της από τον ποταμό Αώο και τη βοή που προκαλεί όταν τη διασχίζει. Το θαυμάσιο μονότοξο γεφύρι (1748) που ενώνει τους δύο μαχαλάδες, αποτελεί ύψιστη πράξη πολιτισμού και συμβολίζει τον παντοτινό αγώνα του ανθρώπου για επιβίωση μέσα από την αλληλεγγύη και την επικοινωνία.

Πέρα από εκθέσεις και προβολές, το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει συναυλίες, σεμινάρια, προγράμματα φιλοξενίας καλλιτεχνών, αναγνώσεις κειμένων, παραστάσεις και πολλά άλλα. Καλοκαιρινά φεστιβάλ γίνονται παντού στην Ελλάδα, ορεινή θεματολογία όμως έχει μόνο ένα. Μήπως ήρθε ο καιρός να πάρετε κι εσείς τα ελληνικά βουνά προσωπικά;

Δείτε το πρόγραμμα εδώ και εδώ