Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Συνέντευξη Τύπου Γ. Πετράκη και Α. Αναστασιάδη


Κοινή συνέντευξη Τύπου έδωσαν οι προπονητές Γ. Πετράκης και Α.Αναστασιάδης, μετά τη λήξη του αγώνα με 3-3, δηλώνοντας:

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ (προπονητής Λάρισας): «Όταν έρχομαι στα Γιάννινα νιώθω κάπως περίεργα με την καλή έννοια. Έλεγα και προηγουμένως στον κόουτς, όταν έπαιζε ο ΠΑΣ το τελευταίο παιχνίδι στην Ξάνθη για να μπορέσει να βγει στην Ευρώπη, στο σπίτι γινόταν πανζουρλισμός για να κερδίσει ο ΠΑΣ. Ήμασταν όλοι πολύ χαρούμενοι. Αυτή η ομάδα είναι μέσα στην ψυχή μου, μέσα στην καρδιά μου. Θα σας εξηγήσω και το λόγο. Γιατί ήταν η πρώτη ομάδα μετά τα 7 χρόνια που έλειπα στην Κύπρο και ήμουνα περίπου 10 μήνες χωρίς δουλειά, ήταν η πρώτη ομάδα που με εμπιστεύθηκε τον πάγκο. Για μένα ήταν πολύ μεγάλη υπόθεση αυτό, να επιστρέψω στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά από 7 χρόνια απουσίας και ήταν τιμή μου να έρθω σ’ αυτή την ομάδα και μεγάλη ευγνωμοσύνη γι’ αυτό που έκανε ο πρόεδρος.

Και να πω και κάτι και δημόσια και το είπα προηγουμένως και στον πρόεδρο. Ένας άνθρωπος πολύ πράος, πολύ ήρεμος άνθρωπος, θα ήθελα να είχα την πραότητα και την ηρεμία του, του ζήτησα συγγνώμη και το ζητώ και δημόσια αυτό, έναν άνθρωπο που ξέρετε τότε που ήρθα εγώ είχε πάρα πολλά προβλήματα η ομάδα. Στην αγωνία μου και όλη αυτή η προσπάθεια που γινόταν για να μπορέσουμε να φέρουμε την ομάδα στο δρόμο που θα ήθελε όλος ο κόσμος και ο πρόεδρος και εγώ και τα παιδιά, ξέρετε ότι στο δρόμο υπήρχαν και παρεξηγήσεις. Εγώ όχι βέβαια δημόσια, αλλά ενδόμυχα μέσα τον παρεξήγησα και τον κατηγόρησα πολλές φορές μέσα στο μυαλό μου και θέλω να του ζητήσω συγγνώμη, δημόσια και αυτό, έτσι για να φύγει και ένα βάρος από πάνω μου. Να πω όμως ότι δόξα τον Θεό η ομάδα αυτή έχει κάνει μόνο βήματα μπροστά και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους. Μιας και είναι και ο κόουτς εδώ μπροστά, να του ευχηθώ τα καλύτερα, να του δώσω τα συγχαρητήρια και να έχει μια καλή και ευλογημένη χρονιά έτσι όπως τη θέλει ο ίδιος, οι παίκτες του, η διοίκηση και ΄πιο πολύ ο κόσμος. Είναι από τις λίγες ομάδες στην Ελλάδα που έχουν τον κόσμο δίπλα τους και αυτό είναι ευλογία».



Για τον αγώνα σημείωσε: «Το παιχνίδι ήταν μια πάρα πολύ καλή προπόνηση σε μια ομάδα που είναι έτοιμη, φτιαγμένη με τον ίδιο προπονητή. Είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά της ΑΕΛ, από την προσπάθεια, ταλαιπωρηθήκαμε και λίγο στο ταξίδι κλπ. Υπάρχουν και καλά και άσχημα συμπεράσματα. Ο ΠΑΣ είναι στο δρόμο τον σωστό, να είστε καλά».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ (προπονητής ΠΑΣ Γιάννινα): «Κατ’ αρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον κύριο Αναστασιάδη για όλα όσα είπε για την ομάδα μας και είναι πολύ τιμητικά, όταν προέρχονται από έναν άνθρωπο που έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του πολλά χρόνια και σαν ποδοσφαιριστής και σαν προπονητής στο ποδόσφαιρο. Ήταν χαρά για εμάς που βρέθηκε εδώ, όπως και η ομάδα της Λάρισας, που είναι ένα μεγάλο σωματείο. Εύχομαι από την καρδιά μου και στον κ. Αναστασιάδη και στη Λάρισα να έχει μια καλή χρονιά και πετυχημένη με βάση τους στόχους και τα οράματα που έχουνε.

Ότι αφορά το παιχνίδι, στο α’ ημίχρονο δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε, δεν είχαμε την ενέργεια, θα πω και τη φρεσκάδα που έπρεπε, απέναντι σε μια ομάδα που ήταν πάρα πολύ καλά οργανωμένη και αυτό που έκανε, το έκανε πολύ καλά, να πιέζει, να κλείνει τους χώρους, να πηγαίνουν οι παίκτες πρώτοι στη μπάλα. Η Λάρισα μας δυσκόλεψε. Η επιλογή του τρόπου να τους περιμένουμε δεν μας δημιούργησε μετά λόγω της πίεσης που εξασκήσαμε στο χάσιμο της μπάλας για να φύγουμε γρήγορα εμείς μπροστά, με αποτέλεσμα στο α’ ημίχρονο να μη γίνουμε καθόλου επικίνδυνοι εμείς και μέσα από την εξέλιξη του παιχνιδιού βρεθήκαμε να χάνουμε 3-1. Με την αλλαγή του τρόπου παιχνιδιού και με τις προσθήκες των παιδιών που μπήκαν σαν αλλαγή αλλάξαμε την εικόνα μας.

Ήταν πολύ σημαντικό για μένα και το κρατάμε αυτό, ότι ενώ βρεθήκαμε πίσω στο σκορ καταφέραμε με καλή νοοτροπία να μη χάσουμε το παιχνίδι αυτό και είχαμε μερικές προϋποθέσεις ακόμα να το κερδίσουμε. Απέναντι επαναλαμβάνω με μια ομάδα όπως η Λάρισα που θα βάλει πολλά προβλήματα σε όλους τους αντιπάλους. Καλή συνέχεια προσωπικά στον κ. Αναστασιάδη, καλή συνέχεια και στην ομάδα του».



Τον λόγο πήρε πάλι ο Άγγελος Αναστασιάδης που τόνισε: «Να ευχαριστήσουμε τον κόσμο να έχει και αυτός μια καλή και ευλογημένη χρονιά. Ευχαριστούμε για όλα αυτά, για τα χειροκροτήματα, την αγάπη του. Είναι όμως αμοιβαία και το γνωρίζει». 


Πηγή

.