Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Η Φτου και Βγαίνω στο 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραμυθιού για καλό σκοπό!

Η ομάδα παιδικού θεάτρου του συλλόγου Φτου και Βγαίνω από τα Ιωάννινα θα παρουσιάσει στις 19 Μαΐου και για δύο παραστάσεις (12:00 το πρωί και 17:30 το απόγευμα)  την παράσταση “Η παραμυθού της σελήνης”, μια διασκευή από το ομώνυμο παραμύθι της Βάγιας Παπαποστόλου, στα πλαίσια του 1ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Παραμυθιού στο θέατρο Παραμυθίας στον Κεραμεικό, με τίτλο «H Aγάπη Eνώνει».

Στα πλαίσια του φεστιβάλ και των εθελοντικών μας δράσεων είχαμε την χαρά να δώσουμε μια παράσταση για τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου τα οποία μας υποδέχτηκαν με μεγάλη αγάπη! Μέρος των εσόδων από τα εισιτήρια των παραστάσεων στην Αθήνα, θα διατεθούν από το θέατρο Παραμυθίας και την θεατρική ομάδα Φτου και Βγαίνω στην Κιβωτό του Κόσμου.
Πληροφορίες
 
19 Μαΐου για δύο παραστάσεις 12:00 το πρωί και 17:30 το απόγευμα
Διεύθυνση: Θέατρο Παραμυθίας- Αλμπέρτα Τσοπανάκη, Παραμυθιάς 27, Κεραμεικός, Αθήνα
Κρατήσεις: 2103457904

Η παράσταση

“Τι μοιάζει άραγε πιο μαγικό στα μάτια των μικρών παιδιών; Όλα ξεκινούν όταν το δακρυσμένο σύννεφο παίρνει μαζί του τα πουλιά των παραμυθιών και αφήνει για άλλη μια φορά τα μικρά παιδιά του χωριού λυπημένα, χωρίς παραμύθια. Τότε μια όμορφη, παράξενη γυναίκα θα φτάσει πετώντας στο χωριό. Τι θέλει να προσφέρει στα παιδιά και με ποιο αντάλλαγμα; Τι μυστικά κρύβουν οι πολύχρωμες βαλίτσες της και οι κεντημένοι νάνοι, οι δράκοι, οι μάγισσες και οι γοργόνες στο μαγικό της φουστάνι;”

Η παραμυθού της Σελήνης κινείται κυριολεκτικά και μεταφορικά ανάμεσα στο χρυσοκίτρινο του ήλιου και το ασημόλευκο του φεγγαριού. Το παραμύθι αυτό προσεγγίζει τρυφερά την αξία της προσπάθειας και της σωστής επιλογής, όπως και τη χαρά της προσφοράς και της ανταλλαγής.

Ταυτότητα παράστασης:

Σκηνοθεσία: Στέλλα Κατσαρού
Παίζουν: Στέλλα Κατσαρού, Λένα Σοκορέλη, Λώρα Φκιώλα, Κατερίνα Παπουτσή, Χρυσά Βασάκου και Ρέα Μπούνα.
Πλήκτρα- Μουσική: Ορνέλα- Μαρία Μοσχέτα
Σκηνικά- Κοστούμια: Μαρία Μαχά
Αφίσα: Netxl

Ευχαριστούμε θερμά την Βάγια Παπαποστόλου για την άδειά της να παρουσιάσουμε σε θεατρική διασκευή το παραμύθι “Η παραμυθού της σελήνης”.

1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραμυθιού

Το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραμυθιού συνεχίζει και φέτος τον δεύτερο κύκλο του με τίτλο «H Aγάπη Eνώνει». Το φεστιβάλ έχει κοινωνικό χαρακτήρα και συμμετέχουν θεατρικές ομάδες από όλη την Ελλάδα , από την Κύπρο και την Ρουμάνια οι οποίες επισκέπτονται ιδρύματα που νοσηλεύουν και φιλοξενούν παιδιά με προβλήματα υγείας και ειδικές ανάγκες, παιδιά που στερούνται της δυνατότητας μετάβασής τους στο θέατρο και δίνουν δωρεάν παραστάσεις. Στην συνέχεια η κάθε θεατρική ομάδα παρουσιάζει την παράσταση της στο Θέατρο Παραμυθίας – Αλμπέρτα Τσοπανάκη (πρώτο πρωτοποριακό πειραματικό θέατρο νέων το 1996) για δύο παραστάσεις. Μέρος των εσόδων από τα εισιτήρια των παραστάσεων αυτών, θα διατεθούν από το θέατρο και την θεατρική ομάδα στα ιδρύματα που επέλεξε να παίξει εθελοντικά η κάθε θεατρική ομάδα. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://paramithias.gr
Λίγα λόγια για τον Σύλλογο Φτου και Βγαίνω

Ο σύλλογος Φτου και Βγαίνω συστήνεται την άνοιξη του 2013 με έδρα την πόλη των Ιωαννίνων. Πρόκειται για ένα σύλλογο που κινείται στα πλαίσια του παιδικού διαδραστικού  θεάτρου και έχει στόχο να ταξιδέψει το θέατρο σε όσα περισσότερα παιδιά, κυρίως σε εκείνα που δύσκολα έχουν πρόσβαση σε αυτό. Βασικός στόχος μας η συμμετοχή των παιδιών στις παραστάσεις μας και η ελευθερία της έκφρασης τους μέσα από τα παραμύθια και τα θεατρικά παιχνίδια. Συνδεθείτε μαζί μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε τα νέα μας: facebook.com/ftoukaibgainw

Η αφίσα της παράστασης: