Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Αλλαγή του καιρού με καταιγίδες και χαλάζι σε ολόκληρη τη χώρα


Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Πέμπτη σε ολόκληρη τη χώρα. Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, που στο Ιόνιο, την Ήπειρο και πιθανόν τη δυτική Στερεά, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Μακεδονία θα είναι ισχυρές και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.

Ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ στο Ιόνιο με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα δυτικά, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα δυτικά τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν ανατολικοί - νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στα γύρω ορεινά. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: tvxs.gr