Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Έκθεση ζωγραφικής – Μετασχηματισμοί Katerina Bildjuga – Lemodeti

Η έκθεση ζωγραφικής «Μετασχηματισμοί» της Katerina Bildjuga – Lemodeti φιλοξενείται στο πολιτιστικό χώρο «Δ. Χατζής» από τη Παρασκευή 8 Ιουνίου έως και τη Κυριακή 17 Ιουνίου.

Υπάρχει τέχνη που μας κάνει σκεπτικούς και στοχαστικούς « όπως η επιστήμη με το πέτρινο φως της και την κοφτερή της αντικειμενικότητα» αλλά δεν μας κάνει χαρούμενους.

Υπάρχει και τέχνη που ακολουθώντας το δαιμόνιο μιας εσωτερικής παρόρμησης και αποτυπώνοντας το «ήθος» μιας έντονης δημιουργικότητας, μεταφέρει συχνά τη δική της ιδιαίτερη πνοή στον θεατή, με μια χαρά που η πηγή της πάει βαθειά «ως τις ρίζες της ζωής». Σ’ αυτή την κατηγορία ανήκει η ζωγραφική της Κατερίνας.

Οι πίνακές της παραπέμπουν σε εξπρεσιονιστικά ρεύματα και τάσεις. Βασικό γνώρισμά τους είναι η μορφοπλαστική συνένωση μιας χειρονομιακής γραφής που παράγει τυχαία αποτελέσματα, με μια ελεγχόμενη και λεπτομερή επανεπεξεργασία τους που μετασχηματίζει και αναιρεί το τυχαίο. Επιδίωξη είναι η συνθετική συγχώνευση, εναρμόνιση και εξισορρόπηση των αντιφατικών αυτών στοιχείων, σε ενιαίο σύνολο. Υλικά: λάδι ( ή λάδι και πίσσα) σε μουσαμά ή ξύλο.

Η θεματολογία αναφέρεται στις «ρίζες» των πραγμάτων, σε έναν (εικαστικά συμβολοποιημένο) «πυρήνα» ενέργειας, ύπαρξης, ζωής.

Τα εκθέματα θα είναι διαθέσιμα στο κοινό καθημερινά 11:00 – 13:00 και 17:00 – 21:00.

Η έκθεση ζωγραφικής γίνεται υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου δήμου Ιωαννιτών.

Διοργάνωση: Ελληνική εταιρία φιλοσοφίας ψυχολογίας και έρευνας