Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Δύο Συναχωμένοι Πιγκουίνοι από το Αερόπλοιο - 27-28/12/2017


Ένα χαρούµενο λαµπερό θέαµα, γεµάτο χορό και τραγούδια των Χριστουγέννων, µε πρωταγωνιστές...δύο Πιγκουίνους.


 Μέσα σε µια ευφάνταστη και χαρούµενη, γιορτινή ατµόσφαιρα οι ηθοποιοί παίζοντας τους Γιακουµή και Θεοδόση (πιγκουίνοι µεν, διάσηµοι τραγουδιστές δε) ενθαρρύνουν τα παιδιά να τραγουδήσουν, να χορέψουν και να διασκεδάσουν µε τα παθήµατα και τις γκάφες τους.

Κείµενο/Σκηνοθεσία: ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΤΣΗΣ
Παίζουν: Μαρία Χατζή, Νατάσα Λούπου

Ο Γιακουµής και ο Θεοδόσης είναι οι Πιγκουίνοι που κάθε χρόνο εγκαινιάζουν τα κάλαντα. Όµως ο Γιακουµής φέτος έχει ένα σοβαρό πρόβληµα. Είναι συναχωµένος. Πως θα τραγουδήσει? Μέγα αδιέξοδο!
Ολοι περιµένουν τα Χριστούγεννα, και ο Γιακουµής είναι συναχωµένος. Ο Θεοδόσης τον παίρνει από το γιακά και γραµµή για τον Δόκτορα Λώλο, Γιατρό της ΑΜ του βασιλέα της Ανω Θαµουρκίας και της κάτω Μπακακίαθ. Ο Λώλο του δίνει µια φαρµακευτική αγωγή από κασκόλ, σκουφιά και ξεβουλωτήρια για νεροχύτες να τα χρησιµοποιήσει στη µύτη του καθώς και µέλι θυµαρίσιο για το λαιµό. Αλλ΄ όλα αυτά δεν κάνουν τίποτα.
Τότε το µόνο που µένει είναι το µαντζούνι Ταταρίας το οποίο φυτρώνει ...όπως είναι αναµενόµενο στην Ταταρία. Έτσι, ξεκινάνε ένα ταξίδι για την Ταταρία και στο δρόµο που πηγαίνουν για να περάσουν από την κάθε χώρα, σαν διαβατήριο, έχουν ένα τραγούδι. Ένα Χριστουγεννιάτικο τραγούδι. Έλα όµως που δύο φίλοι µας δεν ξέρουν κανένα εκτός από τα κάλαντα?
 Εδώ αποφασιστικό ρόλο παίζουν τα παιδιά. Οι µικροί θεατές βοηθούν του δύο πιγκουίνους να µάθουν και να τραγουδήσουν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια που τα παιδιά µαθαίνουν στο σχολείο αλλά... για τα σχολεία της Αλάσκας είναι άγνωστα. Η περιπέτεια φτάνει (φυσικά) σε αίσιο τέλος καθώς όλοι µαζί Πιγκουίνοι, παιδιά, µεγάλοι τραγουδάνε τα κάλαντα. Να τα ακούσει και ο Άι Βασίλης και να ξεκινήσει να µοιράζει τα δώρα γιατί φέτος αργήσαµε και µπορεί τα Χριστούγεννα να πέσουν την ίδια µέρα µε το...Πάσχα.


  • Ημερομηνία: 27-28/12/2017
  • Διοργάνωση: Play Hall Αστερούπολη Ιωαννίνων
  • ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ