Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Σύσκεψη της πανελλήνιας κίνησης ερυθροσταυριτών


Σύσκεψη εκπροσώπων της Πανελλήνιας Κίνησης Ερυθροσταυριτών στη Λάρισα.
 
Την Πέμπτη (9/11/2017) εκπρόσωποι Ερυθροσταυριτών συναντήθηκαν στη Λάρισα και συζήτησαν για τα θέματα που ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια τον Ε.Ε.Σ.
Στη σύσκεψη ήταν παρόντες εκτός από τους εκπροσώπους της Λάρισας Τάσο Βασιλείου και Πόλας Κουρέτσιου από τον Πειραιά ο Σέργιος Βαλασιάδης, από την Θεσσαλονίκη η Μάρθα Βουγιούκα και από τα Ιωάννινα ο Κώστας Τσάγκας ενώ σε on line σύνδεση μέσω skype, συμμετείχαν οι Χριστόφορος Λάσκαρις (Κέρκυρα) και ο Χρήστος Κοκκίνης (Τρίπολη).
Εκπρόσωποι άλλων πόλεων έστειλαν mail με τα οποία στηρίζουν την οποιαδήποτε απόφαση παρθεί από τους ανωτέρω.

Μετά την σύσκεψη αυτή ορίστηκε και επίσημα σαν συντονιστικό όργανο η αντιπροσωπεία της Λάρισας (Τάσος Βασιλείου και Πόλα Κουρέτσιου) και σαν υπεύθυνος επικοινωνίας ο Φώτης Βακιρτζηδέλης ο οποίος θα είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ της Π.Κ.Ε. και των ΜΜΕ.
Μετά το πέρας της πεντάωρης σύσκεψης η οποία έγινε στο Ξενοδοχείο “Metropol” της Λάρισας εκδόθηκε ανακοίνωση η οποία αναφέρει:

Η Πανελλήνια Κίνηση Ερυθροσταυριτών αποτελείται από Εθελοντές και των τριών σωμάτων, μέλη Περιφερειακών Συμβουλίων κι εργαζόμενους του Ε.Ε.Σ.
Σαν εκπρόσωποι δεκάδων Ερυθροσταυριτών από τις πόλεις που συμμετέχουμε στην Πανελλήνια Κίνηση Ερυθροσταυριτών και αντιλαμβανόμενοι το βάρος της ευθύνης αυτής της εκπροσώπησης
ανακοινώνουμε τα εξής:
Σαν Κίνηση δεν είμαστε εναντίον ή υπέρ καμιάς διοίκησης ή παράταξης. Είμαστε Ερυθροσταυρίτες που ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ οι αποφάσεις που παίρνονται να είναι τόσο μέσα στα πλαίσια του καταστατικού του Ερυθρού Σταυρού όσο και μέσα στα πλαίσια της Ελληνικής νομοθεσίας.
Για πολλά χρόνια δεχθήκαμε από διάφορες Διοικήσεις αποφάσεις ή ενέργειες που εξυπηρετούσαν προσωπικούς σκοπούς και στόχους, όποιοι και αν ήταν αυτοί. Έχουμε όλοι μας μεγάλο μερίδιο ευθύνης γιατί απασχολημένοι με τα Εθελοντικά, τα τοπικά Διοικητικά ή τα εργασιακά μας καθήκοντα είτε δεν αντιληφθήκαμε νωρίς όσα γίνονταν και γίνονται είτε δεν αντιδράσαμε στα πλαίσια του να “μη βγαίνουν προς τα έξω τα εσωτερικά μας”. Αλλά το τελευταίο διάστημα η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε όριο.
-Παράτυπες έως παράνομες τιμωρίες ή διώξεις για να στηθεί ένας μηχανισμός ημετέρων. Με μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Την κατάργηση της απολογίας για ψευδείς και εικονικές κατηγορίες. Πάρα πολλοί από τους αδικημένους έχουν ήδη προσφύγει στην δικαιοσύνη. Αποτέλεσμα αυτού του πογκρόμ είναι να έχουν διαλυθεί τα τμήματα, κυρίως των Σαμαρειτών. Αψευδής μάρτυρας είναι οι φωτογραφίες της παρέλασης της 28 ης Οκτωβρίου όπου παρέλασαν σε όλη την Ελλάδα (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) δυναμικά τμήματα με 8 ή 10 ή 12 άτομα. Και οι ανακοινώσεις της Διοίκησης μιλούσαν για “μεγαλειώδεις παρελάσεις”.
-Διορισμοί συγγενών και επαγγελματικά συνδεόμενων φίλων. Νεοεισελθόντες στον Ε.Σ. να σκαρφαλώνουν με ταχύτητα αστραπής στα ανώτατα αξιώματα ή Δόκιμοι ανεψιοί να “διορίζονται” αρχηγοί. Η οικογενειοκρατία σε όλο της το μεγαλείο. (Σύντομα θα δώσουμε την λίστα με τους διορισμένους συγγενείς σε όλη την Ελλάδα).
-Αθρόες εγγραφές μελών (10.000 υποστηρίζει η Διοίκηση) με τον μεγαλύτερο αριθμό από αυτούς να μην έχουν πάρει ούτε το νόμιμο παραστατικό ούτε να έχουν ενημερωθεί για την τύχη της
αίτησης τους. Θα πρέπει άμεσα να σταλούν στα υποψήφια μέλη (που πολλά από αυτά έχουμε εγγράψει εμείς) οι αποφάσεις για το αν έγιναν μέλη και τα παραστατικά με ημερομηνία έκδοσης την ημέρα που καταβλήθηκε το ποσόν. Διαφορετικά εγείρεται θέμα που αφορά τις Οικονομικές και τις
Δικαστικές αρχές.

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις αιτίες που δημιούργησαν την Πανελλήνια Κίνηση Ερυθροσταυριτών γιατί υπάρχουν και πολλά πολύ πιο σοβαρά θέματα ή ερωτήματα όπως οικονομική διαχείριση, αναθέσεις έργων, προσλήψεις για τα οποία έχουμε σοβαρά στοιχεία που εγείρουν αρκετές απορίες. Για ότι καταγγέλλουμε υπάρχουν έγγραφα στοιχεία τα οποία μόλις
συμπληρωθούν οι φάκελοι θα ενημερωθούν ο αρμόδιοι (Εισαγγελείς, Κυβέρνηση, Γενεύη) αλλά κυρίως ο Ελληνικός λαός στον οποίο ανήκει ο Ερυθρός Σταυρός. Από σήμερα και στο μέλλον η όποια Διοίκηση, διορισμένη ή εκλεγμένη, παραβαίνει τις αρχές και το καταστατικό του Ερυθρού Σταυρού θα καταγγέλλεται μέσω των ΜΜΕ στην κοινωνία και στις αρμόδιες αρχές.

Διευκρινίζουμε ότι δεν έχουμε καμιά σχέση με άλλες σελίδες, ομάδες ή προφίλ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Μπορεί να συμφωνούμε με κάποια από αυτά που αναρτούν αλλά μέχρι εκεί.
Μέλη μας είναι κάθε Ερυθροσταυρίτης που έχει να καταγγείλει με έγγραφα στοιχεία κάτι επιλήψιμο καταστατικά, ηθικά ή νομικά. Είναι αυτονόητο ότι η ταυτότητα των εργαζομένων θα προστατεύεται απόλυτα για ευνόητους λόγους.
Η επικοινωνία μας με τους Ερυθροσταυρίτες όλης της χώρας θα γίνεται μέσω της σελίδας μας στο facebook “Πανελλήνια Κίνηση Ερυθροσταυριτών” και των δελτίων τύπου που θα αποστέλλονται στα ΜΜΕ ενώ οι καταγγελίες μπορούν να έρχονται στο mail erithrostavrites@gmail.com ή στο
messenger της σελίδας.
Με την ελπίδα ότι επιτέλους ο Ερυθρός Σταυρός θα ξαναβρεί τον τον δρόμο που τον καθιέρωσε στην συνείδηση του κόσμου και θα αρχίσει και πάλι να προσφέρει κοινωνικό έργο αντάξιο της ιστορίας του ευχόμαστε να μη χρειαστεί καμιά άλλη παρέμβαση μας.
Μέχρι τότε θα συνεχίσουμε δυναμικά και ουσιαστικά τον αγώνα μας με κεντρικό σύνθημα μας –αλλά και κραυγή αφωνίας – το: Σώστε τον ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ
 
Για την Π.Κ.Ε. (Οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη με εξουσιοδότηση 16 εντεταγμένων πόλεων)
Τάσος Βασιλείου (Λάρισα)
Μάρθα Βουγιούκα (Θεσσαλονίκη)
Κώστας Τσάγκας (Ιωάννινα)
Σέργιος Βαλασιάδης (Πειραιάς)
Πόλα Κουρέτσιου (Λάρισα)
Χριστόφορος Λάσκαρης (Κέρκυρα)
Χρήστος Κοκκίνης) (Τρίπολη)