Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Storytelling: Η τέχνη της προφορικής αφήγησης


Ο στόχος του σεμιναρίου:
Στόχος του παρόντος σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση των συμμετεχόντων στη χρήση της αφήγησης ως επικοινωνιακής πρακτικής σε ποικίλα επαγγελματικά περιβάλλοντα, όπως η εκπαίδευση, η υγεία, η πολιτική, η διαφήμιση, το μάρκετινγκ, η διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού κ.α. Μέσα από στοχευμένη θεωρητική κατάρτιση και βιωματικές ασκήσεις ενδυνάμωσης της επικοινωνιακής δεξιότητας της αφήγησης, ο συμμετέχων θα μπορεί να αντιληφθεί τη λειτουργικότητά της ως εργαλείο πειθούς, ενθάρρυνσης, ενσωμάτωσης και ενεργοποίησης προσώπων και ομάδων και να εφαρμόσει τα στάδια σύνθεσης των δικών του αφηγηματικών επεισοδίων.

Ακόμη, θα παρουσιαστεί η τεχνική ανάδειξης μεταβιβάσιμων δεξιοτήτων (soft skills) στη συνέντευξη αξιολόγησης υποψηφίων για εργασία ή μεταπτυχιακές σπουδές, μέσα από την αφήγηση προσωπικών ιστοριών και την ανάδειξη επιτευγμάτων που σχετίζονται με τον επιδιωκόμενο κάθε φορά στόχο.

Σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο;
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους διαθέτουν βήμα λόγου και διαλόγου και επιθυμούν να διευρύνουν την ικανότητά τους να απευθύνονται αποτελεσματικά στους άλλους αξιοποιώντας την επικοινωνιακή δυναμική της αφήγησης. Ειδικότερα, το παρόν σεμινάριο έχει σχεδιαστεί με στόχο την ενδυνάμωση της επικοινωνιακής αμεσότητας μέσα από την αφήγηση και τη δραματοποίηση ιστοριών και αναφέρεται σε επαγγελματίες κλάδων όπως:
• Εκπαίδευση (προσχολική, σχολική, άτυπη, δια βίου /ενηλίκων κ.α.)
• Υγεία (ιατρική, νοσηλευτική)
• Πολιτική ( δομές κρατικής διοίκησης και αυτοδιοίκησης)
• Διοίκηση και Επιχειρηματικότητα (διευθυντές, προϊσταμένους, εργοδότες, κ.λπ.)
• Συμβουλευτική- Ψυχολογική υποστήριξη

Ακόμη, απευθύνεται σε όσους θέλουν να αυξήσουν την επικοινωνιακή τους απόδοση σε διαδικασίες αξιολόγησης, με την παρουσίαση προσωπικών, μοναδικών ιστοριών που τους διαφοροποιούν από τον πληθυσμό των συνυποψήφιων τους.
  • Ημερομηνία σεμιναρίου: Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου
  •  Ώρα: 9:00
  • Μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο.

Για περισσότερες πληροφορίες: 

Πηγή: http://www.spoudazwgiannena.gr