Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Κατασχέθηκαν δύο ΙΧ που μετέφεραν μετανάστες χωρίς έγγραφα


Καθημερινό φαινόμενο αποτελούν το τελευταίο διάστημα οι μεταφορές μεταναστών χωρίς έγγραφα. Μεταφορές που γίνονται είτε από αλλοδαπούς είτε από Έλληνες και συνήθως με υψηλό αντίτιμο.

Στην Ηγουμενίτσα συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ένας 39χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά τριών μεταναστών χωρίς έγγραφα.

Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 39χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας, τρεις υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 58, 26 και 22 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 39χρονου δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Επίσης στους Αγίους Ανάργυρους Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας και του Τμήματος Τροχαίας Άρτας, ένας 39χρονος υπήκοος Μπαγκλαντές, ο οποίος μετέφερε τρεις μετανάστες χωρίς έγγραφα.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 39χρονος, διαπίστωσαν ότι μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα, έναντι χρηματικής αμοιβής, τρεις υπηκόους Πακιστάν, ηλικίας 25, 19 και 20 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομίμων εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά, κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Άρτας.

Πηγή: http://www.epiruspost.gr/