Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Στην Nostos Expo 2016 ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων


Στην πρώτη Πανελλήνια Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού Nostos Expo 2016, που θα γίνει στη Ναύπακτο Αιτωλοακαρνανίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, θα συμμετάσχει ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων το τετραήμερο από 14 έως 17 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για μια έκθεση αποκλειστικά αφιερωμένη στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού, ο οποίος και αποτελεί αναμφίβολα την πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη μορφή τουρισμού παγκοσμίως. Μια έκθεση με πολλές παράλληλες θεματικές ενότητες, από σεμινάρια και επιδείξεις, έως προτάσεις γαστρονομίας.

Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων βρίσκεται στην καρδιά του εναλλακτικού τουρισμού. Ορμητικά ποτάμια, καταρράκτες, κατάφυτα φαράγγια, βραχώδεις σχηματισμοί, σπηλιές και δάση. Εντυπωσιακά τοπία που συναντά ο επισκέπτης στα Τζουμέρκα και στα Κατσανοχώρια, και πέρα από την αισθητική απόλαυση τα καθιστούν έναν ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της φύσης και της περιπέτειας. Rafting, αλλά και monoraft, hot-dog και kayak στον Άραχθο και στον Καλαρρύτικο, canyoning σε μοναδικής ομορφιάς φαράγγια, καταρρίχηση, flying fox, τοξοβολία, ιππασία, ποδηλασία και πεζοπορία είναι μερικές μόνο από τις δραστηριότητες που προσφέρουν στον επισκέπτη οι εταιρείες αναψυχής, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Δραστηριότητες για κάθε ηλικία, για ανθρώπους που τους αρέσει η περιπέτεια, αλλά και για όσους απλά θέλουν να ζήσουν μια διαφορετική εμπειρία και να πάρουν μια δόση αδρεναλίνης.

Και φυσικά το Σπήλαιο Πραμάντων «Ανεμότρυπα», το μοναδικό σπήλαιο στην Ελλάδα που το διαπερνά ποταμός σε ολόκληρο το μήκος του, θα αποτελέσουν τα σημεία αιχμής στην παρουσία του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων στην Πανελλήνια Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού Nostos Expo 2016.

Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων καλεί όλους τους επαγγελματίες της περιοχής να προβληθούν μέσω του περιπτέρου του στην έκθεση, φέρνοντας δείγματα των προϊόντων τους  και διαφημιστικό υλικό.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για θέματα τουριστικής ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Γιωτόπουλο στο τηλέφωνο 6937209009.