Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του 40χρονου που διατηρούσε περίπτερο στο Πέραμα το 2006


Ο επίλογος μιας άγριας δολοφονίας γράφτηκε την Παρασκευή στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο των Ιωαννίνων. Δέκα χρόνια μετά ο δράστης τιμωρήθηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς να δείχνει την παραμικρή μεταμέλεια... Μάλιστα μετά την εκφώνηση της απόφασης κι ενώ οι αστυνομικοί τον μετέφεραν από το έδρανο προς τον ειδικό χώρο φύλαξης, έστρεψε το κεφάλι του προς τους δικαστές για να φωνάξει ότι τον αντιμετώπισαν με ρατσισμό.

30 Ιουνίου του 2006! Ένας 40χρονος που διατηρούσε περίπτερο στο Πέραμα βρίσκεται άγρια δολοφονημένος.

Έξι χρόνια μετά, κατά τον διαβατηριακό έλεγχο στην Κακαβιά συλλαμβάνεται ο ένας δράστης του εγκλήματος. Επρόκειτο για έναν Αλβανό 24 χρονών τότε.

Στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού ξεδιπλώθηκαν όλες οι πτυχές της τραγωδίας.

Ο Αλβανός κι ένας ξαδερφός του, με τον οποίο τέλεσαν το αδίκημα αλλά δεν έχει συλληφθεί, διέμεναν σε μία καλύβα, στον κάμπο του Περάματος.

Ο πρώτος μάλιστα τύγχανε της συνεχούς βοήθειας των κατοίκων του χωριού και της οικογένειας του θύματος.

Εκείνο το βράδυ έπεισαν τον περιπτερά να τους μεταφέρει έξω από το χωριό, κοντά στο νεκροταφείο.

Εκεί τον σκότωσαν. Τον χτύπησαν με μαχαίρι σε διάφορα σημεία, κυρίως όμως στο κεφάλι. Τον εγκατέλειψαν παίρνοντας τα χρήματα που είχε μαζί του το θύμα, περίπου 1500 ευρώ.

Ο δράστης ενώπιον του δικαστηρίου δεν ομολόγησε την πράξη του, όμως δεν κατάφερε να δικαιολογήσει την ύπαρξη των αποτυπωμάτων του τόσο στο αυτοκίνητο του θύματος όσο και σε μία πλαστική σακούλα, στην οποία είχαν τυλίξει το μαχαίρι.

Το δικαστήριο του επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης χωρίς να αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Η οικογένεια του θύματος, έστω και με καθυστέρηση δέκα ετών, νιώθει δικαιωμένη.

Αυτό μεταφέρουν και οι συνήγοροί της Δημήτρης Μπούκας και Αμαλία Τάσση: «Η οικογένεια αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένη και λυτρωμένη. Παρόλα αυτά όμως οι δέουσες απαντήσεις, στα ερωτήματα των ψυχών των παιδιών που μεγάλωσαν χωρίς τον πατέρα τους δεν θα δοθούν ποτέ...».

Πηγή