Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Αιτήσεις για αυτοψία σε κτίρια


Ο Δήμος Ιωαννιτών ενημερώνει τους πολίτες των οποίων τα κτίρια έχουν υποστεί ζημιές από την σεισμική δραστηριότητα του προηγουμένου διημέρου, να καταθέσουν αιτήσεις περιγράφοντας τις ζημιές που υπέστησαν τα κτίρια τους, προκειμένου να ακολουθήσει αυτοψία -έλεγχος από συνεργεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας.Οι αιτήσεις μπορούν να κατατεθούν στο Δήμο Ιωαννιτών και πιο συγκεκριμένα:
- στα γραφεία των υπηρεσιών των Δημοτικών ενοτήτων
-στα ΚΕΠ του Δήμου
-στο Κεντρικό Δημαρχείο
Για πληροφορίες στο 2651 3 61103 κ. Βασίλειος Κολοβός

Αιτήσεις για   αποζημιώσεις ζημιών
O Δήμος Ιωαννίνων ενημερώνει όλους τους πολίτες που έχουν υποστεί υλικές ζημιές στον εξοπλισμό της κύριας κατοικίας (οικοσυσκευές, λοιπά αντικείμενα απαραίτητα για τη διαβίωση, έπιπλα κλπ) να φυλάξουν καταρχήν τα κατεστραμμένα αντικείμενα ώστε να είναι εφικτή η πιστοποίηση της ζημιάς κατόπιν αυτοψίας από ειδικό κλιμάκιο του Δήμου.
Στη συνέχεια θα δοθούν αποζημιώσεις σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία στην οποία διευκρινίζεται ότι: «στις ζημιές δεν περιλαμβάνονται υλικά και αντικείμενα που δεν είναι θεμελιώδους σημασίας για τη λειτουργία του νοικοκυριού».
Οι πολίτες που έχουν υποστεί υλικές ζημιές στον εξοπλισμό της κύριας κατοικίας μπορούν να προσέρχονται στα γραφεία της διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ιωαννιτών στην οδό Αβέρωφ 6 προκειμένου να δηλώσουν σε πρώτη φάση τα στοιχεία τους και τις εκτιμώμενες ζημιές από τις 9.00 π.μ. μέχρι 13.00 και ημέρες Δευτέρα μέχρι Πέμπτη. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2651 3 61315 .