Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πάργας για την αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ


Το ψήφισμα από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάργας στις 25 Αυγούστου 2016, σχετικά με την αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ αναφέρει:
«Με αφορμή το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ),  το οποίο προβλέπει τη μετατροπή  του Αστυνομικού Τμήματος Πάργας σε Αστυνομικό Σταθμό, το Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας μετά από συζήτηση:
-Εκφράζει την έντονη  διαφωνία  και αντίθεσή του  με την επιχειρούμενη υποβάθμιση της αστυνομικής παρουσίας στην Πάργα, μέσω της μετατροπής του υπάρχοντος Αστυνομικού Τμήματος Πάργας  σε Αστυνομικό Σταθμό.
-Θεωρεί ότι  δεν ελήφθησαν υπόψη οι τεκμηριωμένες  απόψεις του Δήμου Πάργας, οι οποίες κατατέθηκαν  στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης που προηγήθηκε για την αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ. 
-Θεωρεί ότι είναι αναγκαία στη Δημοτική Ενότητα Πάργας, που συγκεντρώνει για  μεγάλο χρονικό διάστημα κατ’ έτος χιλιάδες επισκέπτες και παραθεριστές, η συνέχιση της λειτουργίας του υφιστάμενου Αστυνομικού Τμήματος  αλλά και η περαιτέρω ενίσχυσή του με προσωπικό προκειμένου να επιτηρεί την εφαρμογή της τουριστικής νομοθεσίας στην ευρύτερη περιοχή της παραλιακής ζώνης Πρέβεζας- Θεσπρωτίας.
-Εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο κ. Αντώνιο Νάστα να αποστείλει το παρόν ψήφισμα και σχετική επιστολή  προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας  του Πολίτη και σε όλους τους εμπλεκόμενους και να προβεί γενικά σε όποια  άλλη ενέργεια θεωρεί αναγκαία».