Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων υλοποιώντας την απόφαση της 85ης Γενικής Συνέλευσης του κλάδου αποφάσισε να πραγματοποιήσει την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016 στις 11 πμ συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου (Ανεξαρτησίας 146, 45444 Ιωάννινα) με κυρίαρχα αιτήματα την άμεση πραγματοποίηση μαζικών μόνιμων διορισμών για την κάλυψη όλων των πραγματικών κενών στην εκπαίδευση – καμία απόλυση αναπληρωτή. Πρόσληψη σε μία φάση, πριν την έναρξη των μαθημάτων, όλων των αναπληρωτών που εργάστηκαν φέτος στην εκπαίδευση (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, ειδικής αγωγής, αγγλικών, γαλλικών, γερμανικών, μουσικής, εικαστικών, θεατρικής αγωγής, πληροφορικής).

Με βάση τα παραπάνω το Δ.Σ. καλεί την ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ιωαννίνων τους γονείς και συνολικά τους εργαζόμενους, στην κατεύθυνση συγκρότησης  ενός μετώπου αγώνα ανατροπής των μνημονιακών πολιτικών και υπεράσπισης της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών.

"Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ξεσηκωνόμαστε και ζητάμε:

• 14χρονο εκπαιδευτικό σχεδιασμό με: Ενιαίο 12χρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και 2χρονη υποχρεωτική δωρεάν προσχολική αγωγή.

• Μαζικούς μόνιμους διορισμούς.

• Καμιά απόλυση αναπληρωτή.

• Στήριξη της Ειδικής Αγωγής.

• Απόδοση οργανικών θέσεων ειδικοτήτων.

• Άμεση απόσυρση των υπουργικών αποφάσεων για το νέο δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ"