Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε από την αστυνομία



Εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μεγάλες ποσοτήτες κάνναβης, ηρωίνης και κοκαίνης και της οποίας οι "εγκέφαλοι" ήτανε έγκλειστοι σε σωφρονιστικά καταστήματα, μεταξύ αυτών και των Ιωαννίνων, εξαρθρώθηκε από την ελληνική αστυνομία.

Συνολικά 9 ημεδαποί συνελήφθησαν, οκτώ άντρες ηλικίας από 31 έως 56 ετών και μία 43χρονη, από τους οποίους οι 7 ίναι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ο 56χρονος και η 43χρονη, κατηγορούνται για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Επίσης, στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη 7, από τους οποίους 6 άντρες, ηλικίας από 37 έως 65 ετών και μία 38χρονη, αντίστοιχα, καθώς και μία 58χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Βουλγαρίας, όλοι τους μέλη της οργάνωσης.

Η 58χρονη, ένας 42χρονος και ένας 65χρονος, τυγχάνουν έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης Κορυδαλλού, Ιωαννίνων και Ναυπλίου, αντίστοιχα, για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για τα – κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και τα βεγγαλικά, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα, έπειτα από πολύμηνη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης , τουλάχιστον από τον μήνα Φεβρουάριο του έτους 2016, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κυρίως κάνναβης, ηρωίνης και κοκαΐνης), σε περιοχές της Πελοποννήσου, της Αττικής και της Άρτας.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών, που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, αποθήκες, αγροτεμάχια, υπαίθριους χώρους, οχήματα κ.λπ., βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

πολεμικό τυφέκιο, τύπου « KALASHNIKOV » με ξιφολόγχη και γεμιστήρα με -30- φυσίγγια,
ποσότητα κάνναβης, βάρους 627,9 γραμμαρίων,
ποσότητα ηρωίνης, βάρους 13,6 γραμμαρίων,
ποσότητα μεθαδόνης, βάρους 89,6 γραμμαρίων,
-2- δενδρύλλια κάνναβης,
-60- ναρκωτικά δισκία,
κυνηγετικό όπλο,
το χρηματικό ποσό των 2.720 ευρώ,
3ζυγαριές ακριβείας,
ποσότητα πυρίτιδας βάρους 18,6γραμμάριων,
αυτοσχέδιο βεγγαλικό (σαΐτα),
στρογγυλή σφραγίδα δημόσιας υπηρεσίας (η προέλευση της οποίας ερευνάται),
3 οχήματα,
υπολογιστής παλάμης ( tablet) ,
αντικείμενα που σχετίζονται με την συσκευασία και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών,
πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim .

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.