Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

«Protect Aoos MTB Ultra» (28 Αυγούστου 2016)


Σας γνωστοποιούμε τη διοργάνωση, για 4η (τέταρτη) χρονιά,  του αγώνα ορεινής ποδηλασίας μεγάλης απόστασης σε κυκλική, συνεχή διαδρομή, (mountain bike ultra marathon, point to point), στην περιοχή του Ανατολικού Ζαγορίου, με αφετηρία και τερματισμό την Βωβούσα, την Κυριακή 28/08/2016 (εκκίνηση 08:30 π.μ.) με την ονομασία «Protect Aoos MTB Ultra».

Παράλληλα θα διεξαχθεί και ο αγώνας «Protect Aoos MTB Race» απόστασης περίπου 30km, καθώς και άλλες δράσεις για τα παιδιά (kid cross 3athlon το απόγευμα του Σαββάτου) και τους φίλους του ποδηλάτου.

Σε ότι αφορά την διεξαγωγή του αγώνα η φετινή χρονιά έρχεται με αλλαγές.

Για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια, free entrance διοργάνωσης του αγώνα, η συμμετοχή στην Ultra & Race διαδρομή θα έχει αντίτιμο, αυτό δεν αφορά βέβαια το παιδικό τρίαθλο. Είναι κάτι που υποχρεούμαστε να κάνουμε στην προσπάθεια να διατηρήσει και να βελτιώσει η διοργάνωση τις παροχές της προς τους ποδηλάτες αλλά και τους εθελοντές και τους επισκέπτες, στηριζόμενη στις δικές της δυνάμεις.

Επίσης μια δεύτερη αλλαγή αφορά την Ultra διαδρομή, που φέτος θα είναι κατά τι μεγαλύτερος των 100 χιλιομέτρων (100+km) διατηρώντας όμως τα υψομετρικά της στα ίδια επίπεδα (στα περίπου 3.500μ), περνώντας τρείς φορές τα 1.600 μέτρα υψόμετρο (1.642μ, 1.602μ & 1.644μ) και με 40% λιγότερη ασφάλτινη διαδρομή από τις προηγούμενες χρονιές (από τα 14,0km στα 8,5km περίπου), πράγμα που την καθιστά εξίσου απαιτητική και πιο «σφιχτή». Μαζί αλλάζει και η χάραξη της διαδρομής. Φέτος βάζει ρώτα προς τα βόρεια-βορειοδυτικά της Βωβούσας περνώντας μέσα από την Λάιστα αλλά και δίπλα από το Περιβόλι Γρεβενών, διατηρώντας όμως και αρκετά κομμάτια διαδρομής των προηγούμενων ετών.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://aoosmtbultra.gr/