Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Πρόκριση μέσα στο γήπεδο της Οντ πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα


Παλικαρίσια πρόκριση μέσα στο γήπεδο της Οντ πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα και πέρασε στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ αντιμετωπίζοντας την Ολλανδική Άλκμααρ. Μάλιστα πολύ σύντομα, την Πέμπτη στην Ολλανδία και την μεθεπόμενη Πέμπτη 4 Αυγούστου στο Περιστέρι ή σε κάποιο άλλο γήπεδο. Δυστυχώς όχι στους «Ζωσιμάδες».

Η Οντ μπορεί να κέρδισε με σκορ 3-1 και το ματς να έγινε θρίλερ πηγαίνοντας στην παράταση, αλλά το γκολ του Κούτρη στο 98’ ήταν αρκετό για να χαρίσει τη γενναία και παλικαρίσια πρόκριση στους κυανόλευκους.

Όλα ξεκίνησαν καλά για τον ΠΑΣ που στο α’ ημίχρονο ήταν μέσα στο πνεύμα του παιχνιδιού, ακολουθώντας τις οδηγίες του Πετράκη. Να παραμείνει ανέπαφη η εστία του Πασχαλάκη και στις αντεπιθέσεις να αναζητηθεί το γκολ. Έτσι στο πρώτο 45λεπτο οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή αλλά με μια ανούσια και ταλαιπωρημένη κατοχή μπάλας χωρίς να είναι ιδιαίτερα απειλητικοί. Τουναντίον ο ΠΑΣ ήταν αυτός που ήταν επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Μάλιστα χάθηκαν δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να μπει γκολ και να τελειώσει ιστορία από την αρχή. Ο αρχηγός της Οντ Χάγκεν είχε άγιο στο πλευρό του. Δύο φορές απέκρουσε πάνω στη γραμμή κεφαλιά του Μπέριου (4’) και σουτ φάουλ του Γιάκου (42’). Θα μπορούσε να γίνει το 0-2 και όλα να τελειώσουν εκεί.

Στην επανάληψη το ματς έγινε θρίλερ. Στο 54’ σε χέρι του Καρανίκα ο Νορντγκβέλε έκανε το 1-0. Πριν συνέλθουν οι παίκτες του ΠΑΣ στο 57΄έγινε το 2-0 με την κεφαλιά του Μπέντλεϊ. Υπήρξε ένα μεγάλο διάστημα στο β’ ημίχρονο που η Οντ πίεζε και ο ΠΑΣ φαινόταν να τα είχε χαμένα. Από το 80’ και μετά βελτιώθηκε αλλά όχι στο βαθμό που θα έπρεπε με συνέπεια η Οντ στο 89’ να κάνει το 3-0 με τον Ρουντ.

Η ψυχολογία ήταν με το μέρος των γηπεδούχων γιατί πήγαν το ματς στην παράταση και φαινόταν ότι αυτοί είχαν το πάνω χέρι, λόγω και της καλής φυσικής κατάστασης λόγω των αγώνων που δίνει στο πρωτάθλημα. Όμως στον έξτρα χρόνο των 30 λεπτών ο ΠΑΣ βελτιώθηκε, συνήλθε, βοήθησαν οι αλλαγές του Πετράκη με συνέπεια στο 98’ ο Κούτρης μείωσε το σκορ σε 3-1 που ήταν αρκετό να χαρίσει την πρόκριση στον «Άγιαξ της Ηπείρου». Ο Κούτρης με τον Πασχαλάκη είναι τα πρόσωπα του αγώνα, καθώς ο 1ος που μπήκε αλλαγή πέτυχε το γκολ και είχε δοκάρι, ενώ ο 2ος έκανε καταπληκτικές αποκρούσεις σε κρίσιμα διαστήματα του αγώνα.

Μπορεί να υπήρξε αγωνία και καρδιοχτύπια, η πρόκριση ήταν παλικαρίσια και ιστορικής σημασίας. Τώρα δουλειά για το επόμενο ματς με την Άλκμααρ που φαντάζει σαν φαβορί, αλλά οι νόμοι της μπάλας πολλές φορές είναι έξω από τη λογική.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Πολωνός Πολ Μούσιαλ με βοηθούς τους συμπατριώτες του Ράντοσλαβ Σιέκα, Σεμπάστιαν Μούτσα. Ο Πολωνός ρέφερι τα πήγε σε γενικές γραμμές καλά. Με κίτρινες κάρτες παρατήρησε τους Μπέργκ στο 96’ για σκληρό μαρκάρισμα στον Μαμπουλού και στον Πασχαλάκη στο 117’ για καθυστερήσεις.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΟΝΤ (Νταγκ Φάγκερμο): Ρόσμπαχ, Ρουντ, Γκρόνγκαρντ, Χάγκεν, Μπέργκε, Σαμούελσεν (62’ Μπεργκ), Γιένσεν (100’ Νίλσεν), Νορντγκβέλε (83’ Μεσούντι), Μπέντλεϊ, Γιόχανσεν, Ζεκνινί.


ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Μπέριος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Λίλα, Κοζορώνης (95’ Δώνης), Καρανίκας, Ναδάλες, Ακόστα, Γιάκος (78’ Μαμπουλού), Φερφελής (65’ Κούτρης).

Δείτε από την περιγραφή της NOVA τις σημαντικότερες φάσεις του αγώνα


Πηγή